Голове бижу ни донесоха пирова победа над Северна Ирландия

Нашите спечелиха квалификацията хс 2:1

Голове бижу ни донесоха пирова победа над Северна Ирландия | StandartNews.com

Националният тим на България стигна до престижна победа над Северна Ирландия с 2:1 в световна квалификация на стадион "Васил Левски".

За съжаление този успех няма висока стойност, защото загубата от Литва преди няколко дни направи шансовете ни за класиране на второ място в групата илюзорни.

Минути преди началото на срещата на трибуните пристигна президентът Румен Радев заедно със сина си. Държавният глава не седна в ложите на стадион "Васил Левски", а сотиде сред хората в сектор "А".

В 38-та минута гостите откриха резултата.

Центриране и удар с глава на Джош Магенис. Караджов отново спаси, но Конър Уошингтън се оказа най-близо до топката и я довкара във вратата.

Първоначално страничният съдия вдигна засада, но след преглед на ВАР се оказа, че Андреа Христов покрива нападателя на Чарлтън и попадението бе признато.

До края на първата част България наложи натиск, но атаките бяха беззъби и не застрашиха с нищо вратата на северноирландците.

Снимка 550065

В 53-та минута нашите стигнаха до равенството. Чудесен гол на Тодор Неделев! След хубав пас на Илиян Илиев, Тодор простреля вратаря на гостите с плътен удар.

Десетина минути по-късно Неделев донесе пълния обрат за "лъвовете". Чочев спря топката на играча на Ботев на границата на наказателното поле и Тодор с отличен шут направи 2:1.

В момента нашите са трети в групата си, на цели 6 точки зад втория Швейцария, като швейцарците имат и мач по-малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай