Големият финал на ШЛ ПСЖ-Байерн пряко по MAX Sport 3

Завръщането на тениса и участието на Григор Димитров на турнира Western & Southern Open влизат в програмата на MAX Sport 1

Големият финал на ШЛ ПСЖ-Байерн пряко по MAX Sport 3 | StandartNews.com

Завръщането на тениса и участието на Григор Димитров на турнира Western & Southern Open влизат в програмата на MAX Sport 1

Очаквано или не, Пари Сен Жермен – Байерн е финалът на настоящия крайно необичаен сезон в Шампионската лига. Поради пандемията от COVID-19 целият световен футбол бе преустановен за няколко месеца, в това число и европейските клубни турнири. Това наложи безпрецедентния финален формат на Шампионската лига, при който четвъртфиналите и полуфиналите се изиграха в само по един мач и в един град – Лисабон. Португалската столица, и по-точно „Ещадио да Луж“, ще приеме и финала на надпреварата, който ще бъде предаван пряко по MAX Sport 3 тази неделя, 23 август, от 22:00 часа.

До финала достигнаха ПСЖ и Байерн, като и двата отбора ще участват в мача за трофея напълно заслужено. Французите допуснаха само едно поражение по пътя към финала – на осминафиналите от Борусия Дортмунд, и едно равенство в груповата фаза, докато баварците бяха напълно безкомпромисни и постигнаха десет победи във всичките си десет мача досега. В тези 10 мача Байерн отбеляза впечатляващите 42 гола, като се доближи до рекорда за най-много попадения в турнира в рамките на един сезон, който се държи от Барселона – отбелязал 45 гола през сезон 1999/2000, но в 16 мача. Именно срещу Барселона Байерн показа мощ и даде заявка за спечелване на трофея, като спечели с 8:2 на четвъртфиналите и се превърна в първия отбор, вкарал 8 гола във фазата на елиминациите след груповата фаза. След Барса в заключителния етап на надпреварата в Лисабон Байерн отстрани и Лион след успех с 3:0 на полуфиналите. ПСЖ от своя страна имаше тежък четвъртфинал, като постигна късен обрат и успех с 2:1 срещу Аталанта, но след това бе далеч по-категоричен с победа с 3:0 срещу Лайпциг.

За Пари Сен Жермен това ще е първи финал в най-силния европейски клубен турнир и отборът най-накрая има шанс да оправдае огромните инвестиции, направени от собствениците му в последните години. За Байерн пък това ще е общо 11-и финал в историята и ще преследва 6-и трофей на Европа. Статистиката в преките двубои между двата отбора обаче дава превес на ПСЖ. В осемте мача помежду им французите са постигнали 5 победи, а германците – 3. Предимството на Байерн обаче е в по-големия опит на финали в Европа, като баварците дори са играли два пъти финал срещу френски отбори, в които са излизали победители – през 1976-a срещу Сент Етиен за КЕШ и през 1996-а срещу Бордо за Купата на УЕФА.

Кой от двата отбора - Пари Сен Жермен или Байерн, ще напише нова страница в своята история? Ще стане ясно в прякото излъчване на финала по MAX Sport 3 в неделя от 22:00 часа.

Програмата на MAX Sport ще ни направи свидетели на още едно вълнуващо събитие в света на спорта. Големият тенис се завръща от 22 до 28 август с турнира от серията ATP 1000 Western & Southern Open, всичко най-интересно от който ще се излъчи по MAX Sport 1. Турнирът, който традиционно се провежда в Синсинати, тази година по изключение ще се проведе в Ню Йорк, като мярка срещу COVID-19 преди предстоящия US Open. Надпреварата отново ще събере елита на тениса на едно място, като основни фаворити за спечелването му са световният номер 1 Новак Джокович, номер 3 в ранглистата Доминик Тийм и номер 5 Даниил Медведев, който е и настоящият шампион.

За българския зрител обаче най-голям интерес ще предизвика участието на Григор Димитров. Очакванията към него не са големи след прекарания коронавирус, но участието в тази надпревара е по-специално за българина, тъй като именно в Синсинати той спечели единствената си титла от ATP 1000 турнири през 2017-a. В първия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу младия французин Юго Умбер. Двамата досега са играли само веднъж - на турнира в Париж през миналата година, като тогава Димитров победи. Ако постигне успех, българинът във втория кръг ще се изправи срещу тенисист, преминал през квалификациите, а евентуално в третия кръг, в спор за място на четвъртфиналите, може да се изправи срещу Доминик Тийм. Мачовете на Григор Димитров и всичко най-интересно от турнира Western & Southern Open ще бъдат излъчени пряко по MAX Sport 1.

Още спортни емоции с българско участие ще предложи и програмата на MAX Sport 3 през уикенда. В събота от 17:00 часа ще бъде предаван вторият турнир за сезона в Диамантената лига, който ще се проведе в Стокхолм. Участие в него ще вземат две българки - Мирела Демирева във високия скок и Ивет Лалова в спринта на 100 метра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай