Футболист номер едно у нас: Вървим надолу!

Димитър Илиев със сериозни безспокойства за играта у нас

Футболист номер едно у нас: Вървим надолу! | StandartNews.com

Футболист №1 на България за 2019 г. Димитър Илиев даде отккровено интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV.

"Не съм аз човекът, който може да прави генерални изводи, но със сигурност от известно време българският футбол върви в доста сериозна низходяща градация. Може да заключим, че от последното силно поколение, което през 2004 г. участваше на европейско първенство, има една много голяма суша от класни футболисти, каквито в близкото минало имаше“, обяви 31-годишният футболист.

„Европейското представяне на българските клубни отбори, като изключим Лудогорец, който държи фронта, също във всяко едно отношение има отстъпление. Да се надяваме, че в най-близко бъдеще ще има поводи за оптимизъм, защото всяка една нация минава през такива моменти на боледуване.

"За един футболист най-голямата чест е да защитава националната фланелка. Имам доста мачове в юношеските формации и знам какво е да играеш за България. Надявам се в най-скоро време да получа шанса да дебютирам. През годините смятам, че е имало периоди, в които съм заслужавал да бъда част от националния отбор, но не съм получавал повиквателна. През 2019 г. я дочаках

"Избирането ми за Футболист №1 за 2019 г. ми донесе изключителна гордост и чест. Наредих се до велики имена в историята на българския футбол и в частност до една от най-големите легенди и икона на нашия клуб - Христо Бонев. Името ми да седи редом до такива величия е много специално

"През 2004 г. бях на двуседмични проби в Челси. Смятам, че се представих доста добре. Имаше конкретна оферта към мен, към тогавашното ръководство, но, поради една или друга причина, не се стигна до преминаване в Англия. За мен това е изпуснат шанс.

"Много хора смятат, че съм затворен и по-трудно завързвам нови запознанства, но когато се опозная с някого и го приема за по-близък ставам доста отворен и показвам същината си. Със съпругата ми сме заедно от 11 години. Женени сме от 2,5 години.

Синът ни е на 2 години. Те са най-голямото ми щастие. Всяка свободна минута гледам да я прекарвам с него, защото покрай лагери и пътувания, ценното време със семейството е доста кратко", завърши Димитър Илиев.



 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай