Федерер: Бърках близнаците си като бяха малки

Обожавам шоколада, признава легендарният тенисист

Федерер: Бърках близнаците си като бяха малки | StandartNews.com

Легендата на световния тенис Роджър Федерер може да е перфектен на корта и рядко да греши, но в личния си живот не винаги е бил толкова безгрешен. В забавно интервю за списание Vogue той разкри, че му се е случвало често да обърква близнаците си. Той има четири деца, като те са две двойки близнаци. Големите са момичетата Майла Роуз и Шарлийн Рива, а малките са момчетата Лени и Лео. Швейцарецът чистосърдечно призна, че в миналото е бъркал момчетата, които наистина си приличат изключително много. 

"Признавам си, че като бяха много малки, неведнъж ми се е случвало да ги объркам. Но това беше в случаи, когато са с гръб към мен или не мога да видя добре лицата им. Сега обаче вече съм професионалист и няма начин да ги объркам", сподели Федерер и разкри, че се учи много от малчуганите си. "Те са страхотни, учат ме на търпение и да се усмивахм винаги. Обичам ги толкова много! Искам да ги науча на абсолютно всичко, което знам и мога. Искам да се уча от тях и те от мен", сподели Федерер и разкри какво е най-голямото му притеснение - "Че съм влюбен в шоколада, направо съм шокохолик", призна той.

Той е известен с това, че е един от малкото останали в съвременния тенис играчи, които играят бекхенд с една ръка. Маестрото разкри каква е причината за това и после сподели защо толкова много обича Уимбълдън.  "Просто нямах избор, освен да играя бекхенд с една ръка. Причината е, че всичките ми идоли от детството го практикуваха - Борис Бекер, Стефан Едберг и Пийт Сампрас. Обожавам ракетата си, защото тя е като продължение на ръката ми и благодарение на нея се случва цялата магия. Колкото до Уимбълдън, обожавам го заради историята и традициите му. За всеки един играч е сбъдната мечта да играе на Централния корт", заяви Федерер и накрая разкри кои езици владее - френски, английски, немски и швейцарски немски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай