Евро 2021. Идва нов супермач

Започват четвъртфиналите на европейското първенство

Евро 2021. Идва нов супермач | StandartNews.com

След двата почивни дни на Евро 2021 започват четвъртфиналите. Ако се следва логиката досега, ни чакат големи битки и драми в тези дни.

Швейцария и Испания дават старт на четвъртфиналните сблъсъци от Европейското първенство по футбол. Срещата между двата тима е от 19:00 часа българско време на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург.

Швейцарците осминафиналите направиха истински подвиг, сразявайки действащия световен шампион и основен претендент за короната Франция след 3:3 в редовното време и продълженията и 5:4 при изпълнението на дузпи.

Испания бе въвлечена в драматичен двубой с Хърватия. Иберийците се виждаха сигурни победители в редовното време, но с попадения в самия край Хърватия стигна до продължения след 3:3. Там обаче Луис Енрике и компания вкараха нови два гола, които се оказаха непосилни за „шахматистите“..

Най-интригуващият четвъртфинал без съмнение противопоставя Белгия и Италия. Сблъсъкът на „Алианц Арена“ в Мюнхен започва в 22:00 часа българско време.

Белгия и Италия имат общо 22 срещи помежду си, като „Скуадрата“ е спечелила 14 от тях, при четири равенства и четири победи за „червените дяволи“

Победителите от днешните две 1/4-финални двойки ще се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък на 6 юли, вторник, от 22:00 часа на „Уембли“ в Лондон. 

Интересното е и друго. Има фрапираща разлика в стойността на играчите при някои от отборите."Кръстоносците" са оценени на почти 290 милиона евро, докато "Ла Фурия" на 915 млн. евро.

Докато Съотношението на Белгия – Италия е 665 млн. евро срещу 751 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай