Елица Василева подписа с европейския клубен шампион

Националката ще играе в Игор Горгонзола (Новара)

Елица Василева подписа с европейския клубен шампион | StandartNews.com

Националката Елица Василева подписа с европейския клубен шампион Игор Горгонзола (Новара), съобщават медиите на Апенините. Василева е първото ново попълнение на вицешампиона на италианския елит. Контрактът е за един сезон, но има възможност за удължаване.  През изминалия сезон посрещачката се изявяваше в Савино Дел Бене (Скандичи), с който завърши на третото място в Сериа А1. Любопитна подробност е, че именно Новара спря тима по пътя към финалите, печелейки полуфиналната серия с 3:2 победи.
В кариерата си 29-годишната състезателка има пет сезона в Италия - с Кремона в Сериа А2, Перуджа и Бергамо в А1. Играла е още в Бразилия, Корея, Турция и Русия.  
„Много съм щастлива и развълнувана. Нямам търпение да започна подготовката с новия си отбор. Ще бъде интересна година, изпълнена с предизвикателства и битки. Ще имам честта да защитавам трофея от Шампионската лига и да преследвам нови титли. Ще бъда част от много конкурентен отбор и съм сигурна, че нашият състав ще направи чудесен сезон", заяви Василева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай