Двете ЦСКА-та в елита - войната продължава

Засега няма да има обединение и влизане на Цветомир Найденов на "Армията"

Двете ЦСКА-та в елита - войната продължава | StandartNews.com

"Аз като цесекар не съм очаквал да доживея такова нещо". Думите са на известния треньор на ЦСКА Александър Станков. Още повече, че той е син на Борис Станков - един от най-успешните ръководители в историята на клуба. Това още повече подсилва горчивината на гротеската, на която са подложени многобройните червени фенове.

Всъщност този абсурд се очакваше. Имаше индикации, че рано или късно ЦСКА 1948 ще влезе в елита. За този отбор не се изсипваха толкова средства, но те бяха достатъчни поне за момента.

В последните дни обаче сензационно на преден план изскочи идеята за обединение между двата клуба. Надеждите за това бяха подхранвани от срещата между спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов и тарторите на агитката на ЦСКА.

     Найденов : Ще ми издигнат паметник, ако има единен ЦСКА

"След като им предложих да има единен ЦСКА, който да се управлява от феновете, те обявиха, че ако това се случи, ще ми издигнат паметник на "Армията". Конкретно думите бяха на Росен Петров.

ЦСКА трябва да е един, а феновете трябва да избират президента на клуба с гласуване, чийто мандат да е примерно 5 години.

Феновете ще могат да си избират президенти, ако босовете не си вършат работата. Финансирането ще се осигурява чрез рекламодатели и спонсори.

Аз Ганчев съм го виждал само веднъж. Никога не сме се виждали преди и след това. Не сме имали допирни точки. Една нова среща изглежда невъзможна, защото неговият клуб си има спонсор. Знаете, това е  друга букмейкърска къща. Така че - не виждам как ще се реализира предложението на феновете да зарежа ЦСКА 1948 и да се озова на стадион "Българска армия".

Това са думите на Цветомир Найденов към момента. Очевидно сблъскването на спонсорски интереси ще създаде засега пречката пред влизането му на "Българска армия".

                     Кюстендилеца: Няма да се обединяваме с измислен клуб

Един от тарторите на агитката на ЦСКА Иван Велчев – Кюстендилеца заяви след срещата с Гриша Ганчев, че обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948 е невъзможно.

Нашата идея е да се затрие отборът с числата, който за нас е тумор и той да бъде поканен при нас като спонсор или акционер. Това е въпрос на договорка между господин Найденов и господин Ганчев. Виждаме, че от  изявите на господин Найденов, това е невъзможно, отчитаме тази среща като грешка.“

„Бяхме длъжни. Срещата беше с неговото знание, той дори ни подтикваше. Ние също бяхме длъжни и мислехме, че има нужда от такава среща. Не можем да се правим, че отбор с името ЦСКА няма в Първа лига. Не съм очаквал нещо различно. Този отбор се дирижира някъде по-отгоре. Той и да има желание за нещо, може би му е забранено.“

„Господин Ганчев е готов на всичко, за да обедини червената общност. Вече всичко е загубено. Ще се изправим срещу тях може би още първи кръг на първенството.“

Не ми е приятно, че играем с отбор, който носи нашето име. На никой не е приятно. Цяла Европа се вълнува от това. Не е приятно. Не искаме някой да носи нашата звезда, емблема и свещените четири букви. Всички знаем, че това е тумор. Приключваме всякаква комуникация с тях. Разбрали сме се с Ганчев да домакинстваме на „Българска армия“, няма да се навием да играем на „Васил Левски, каза  Кюстендилеца.   

Няма какво да се лъжем - Цветомир Найденов е много необходим на "Армията", за да може ЦСКА да изгради успешно финансиране и да направи конкурентен отбор за титлата у нас и за добро представяне в Европа. Вижда се и от аматьори, че Гриша Ганчев не може да издържа достатъчно добре клуб с претенции и аура като ЦСКА.

Как ще се развият нещата занапред, предстои да видим . В родния футбол нещата, мненията и нагласите се променят бързо.

В този смисъл е доста интересно какво ще се случи първо с ЦСКА 1948. Дали този клуб ще върви нагоре със сериозно финансиране или ще играе ролята на контра на ЦСКА, каткто твърдят феновете.

Факт - абсурдната ситуация е гавра с феновете. Дали всичко това е режисирано, също предстои да разберем.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай