Дузина пропуски лишиха България от победата в Кипър

Оставаме в играта за първото място в групата

Дузина пропуски лишиха България от победата в Кипър | StandartNews.com

България изпусна над дузина положения и завърши 1:1 като гост на Кипър в Лигата на нациите. Националите по футбол съсипаха от футбол съперника си в Никозия, но като по чудо не си тръгнаха с трите точки. Точка все пак оставя „лъвовете“ на Петър Хубчев в играта за класиране напред в турнира. Това обаче ще стане само при успех над Словения в понеделник.

Мачът в Никозия започна заспало, като нашите не искаха да рискуват в началото. Единствената грешка на тима ни в мача обаче бе наказана. Закариу се отскубна от отбраната ни в 24-ата минута и преодоля вратаря Георги Петков, който счупи рекорда за най-възрастен вратар пазил в турнири на национално ниво в Европа – на 42 години и 253 дни. От там до края на мача националите смазаха кипърците. Тимът на Петър Хубчев можеше да е обърнал резултата още до почивката, но пропуски направиха Божидар Краев и Ивелин Попов. След почивката на терена имаше един отбор – нашия. Минутите минаваха, а ние продължавахме да пропускаме. Почти всички национали се изредиха. Все пак чак в 87-ата минута Николай Димитров – Хичо реализира дузпа за фаул преди това срещу Ивелин Попов. А наказателни удари за нас трябваше да бъдат отсъдени доста по-рано, но шведския съдия реши да ни пореже.

Единственото хубаво е, че по същото време Словения също завърши 1:1 с Норвегия. Така всичко ще се реши в понеделник. Тогава трябва да бием словенците в София и да разчитаме Норвегия да не бие Кипър, или поне да не го направи с повече попадения, отколкото ние срещу Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай