Дузпи и нерви! Испания се промуши на полуфинал

Редовното време на четвъртфинала с Швейцария завърши 1:1

Дузпи и нерви! Испания се промуши на полуфинал | StandartNews.com

Тежките битки на Евро 2021 продължават. Швейцария бе много близо до огромна сензация на това първенство, но не й стигнаха силите.

В драматичен четвъртфинал редовните 90 минути не стигнаха на Швейцария и Испания да се бият. 1:1 и мачът отиде на продължения, където швейцарците бяха с десет души.

И там издържаха, въпреки убийствения натиск на испанците. Заради феноменалния си вратар Ян Зомер.

Предимството на испанците даде резултат в осмата минута, когато след центриране на Коке топката стигна до Жорди Алба. Защитникът на Барселона изстреля кълбото в посока на вратата, тя рикошира в Денис Закария и влетя в мрежата.

Снимка 537423

Попадението бе записано като автогол на халфа, който замени в състава наказания Гранит Джака.

В 34-ата минута след ъглов удар Аканжи стреля с глава, но топката мина над вратата. Към края на полувремето тимът на Петкович имаше леко предимство, но това не доведе до гол.

В 55-та минута Швейцария бе близо до изравняване. След центриране на Родригес и объркване в защитата на испанците Закария насочи топката с глава, тя мина покрай всички, но и покрай дясната греда на Симон.

Шакири! Една от звездите на швейцарците на европейското изравни рвезултата. И това бе напълно логично след пропускике на "кръстоносците".  

За кой ли път - драма! 

Снимка 537444

Но швейцарците останаха с 10 души. Реферът Майкъл Оливър беше категоричен, че Ремо Фройлер е действал брутално при влизането си срещу Жерард Морено и го изгони с директен червен картон.

Страхотни намеси на Ян Зомер в първото продължение! Категорично доказа още веднъж, че един от най-добрите вратари в света в момента.

Снимка 537435

При дузпите дъщо нещата ставаха драматични, като и двата тима получаваха предимство. В крайна сметка психиката на испанците беше по-стабилна, както и класата на състава им. 

Испания спечели при дузпите с 4:2. и чака съперника си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай