Драма! 10 от ЦСКА сломиха Славия

Червените оглавиха отново класирането в шампионата.

Драма! 10 от ЦСКА сломиха Славия | StandartNews.com

С десет души през цялото второ полувреме, ЦСКА  стигна до драматична победа над Славия с 1:0. Отново драма в края на мача, отново успех за "червените". ЦСКА оглави класирането .в Първа лига с актив от 10 точки.

Четвърта поредна победа за "червените" и четвърта поредна загуба за Славия във всички турнири.  

Двубоят започна с натиск на червените. В осмата минута Ахмедов отправи първия изстрел по посока на вратата, но ударът му с глава след центриране отляво бе уловен от Стергиакис. След четвърт час игра Антов стреля с глава, топката рикошира в гърба на Соу и излезе на сантиметри покрай дясната греда.

В 15-ата минута Ивайло Димитров получи контузия и напусна игра. Белите играха близо 10 минути с човек по-малко, тъй като забавиха смяната, но в крайна сметка на терена влезе Димитър Стоянов. В 25-ата минута и червените извършиха принудителна смяна. На мястото на Турицов се появи Юга.

В 31-ата минута Юга намери Соу, таранът се освободи добре от Виячки и шутира от границата на наказателното поле, но в аут. Осем минути по-късно Антов засече с глава центриране от корнер, но прати топката в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на Санкаре.Жълтият картон бе много пресилен, защото Санкаре игра с топката. Това изнерви домакините и публиката и направи задачата на ЦСКА сложна.

През второто полувреме Славия правеше това, което умее най-добре - да руши играта на противика. Червените търсеха попадението, натискаха, но бяха безидейни в атака. Единият централен нападател Ахмедов пък бе върнат да играе в средата на терена. 

Настойчивостта на десетте в червени фланелки обаче даде своя резултат в добавеното време. "Белите" си вкараха автогол и хвърлиха в екстаз публиката на "Българска армия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай