Димитров: Имах две страхотни седмици

"Дадох всичко от себе си, но не бях достатъчно добър в решаващите моменти", каза Гришо

Димитров: Имах две страхотни седмици | StandartNews.com

Григор Димитров изрази разочарованието си от загубата от Данийл Медеведе в полуфиналите на US Open, но все пак изтъкна, че представянето му в Ню Йорк е било много положително.

Българският тенисист пропусна сетбол в първия сет и в крайна сметка загуби двубоя с 6-7(5), 4-6, 3-6. „Като цяло се получи добър мач, всичко реши в няколко ключови точки. Не мисля, че резултатът отразява реално случилото се на корта. Той игра добре, бори се много и бе особено добър в ключовите моменти. Не искам да съм твърде самокритичен. Това бяха две страхотни седмици, първият ми полуфинал тук“, коментира след мача Димитров.

„Дадох всичко от себе си, но не бях достатъчно добър в решаващите моменти. Особено на сетбол в първия сет, знаех какво ще направи той, но той се справи. Определено можех да се представя по-добре в определени моменти. Ако бях успял да взема сетбола, определено вторият сет щеше да е доста различен“, допълни Григор.

„Ако той продължи да играе по същия начин, определено има голям шанс във финала. Има шанс да играе във финала и ще даде всичко от себе си. Една от силните му страни е, че понякога не можеш да отгатнеш къде ще сервира, както на първи, така и на втори сервис. Освен това връща всички топки, не ти дава лесни точки. Сега има и увереност, защото е в добра серия. Това определено помага“, каза още Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай