Десет от ЦСКА удържаха успеха срещу Левски

Червените победиха с 1:0 и притиснаха лидера Лудогорец

Десет от ЦСКА удържаха успеха срещу Левски | StandartNews.com

ЦСКА победи Левски с 1:0 във вечното дерби, играно за пръв път без публика на националния стадион "Васил Левски". Победата е логична, с оглед състоянието на вечните съперници в момента. Но успехът за ЦСКА не дойде никак лесно.

Причината е отличната игра на вратаря на "сините" Николай Михайлов и многото пропуски от страна на нападателите на "червените".

Двубоят започна по-добре за "сините", които изненадаха своя противник с преса. В петата минута Бусато спаси вратата си, след като спря  Райнов, който бе на два метра пред него.

В 19-ата минута Михайлов спаси вратата си, след като плонжира в краката на Али Соу и изби чистото топката. Минута по-късно защитата на "сините" беше надбягана от Али Соу, който тръгна сам срещу Михайлов от центъра.

Таранът стреля силно, а вратарят не се намеси подобаващо и резултатът вече беше 1:0.

Това стресна голяма част от неориентираната и млада защита в синьо. Така в следващите минути ЦСКА можеше спокойно да вкара още голове.

Натискът на "червените" доведе и до дузпа в 32-та минута, но отново Николай Михайлов се изяви отлично и спаси отбора си от втори гол.

Така завърши първата част, в която очакваната доминация на ЦСКА беше факт. Армейците обаче можеха да съжаляват, че пропуснаха да имат по-изразително предимство в резултата.

Втората част подобно на първото полувреме започна по-активно . В 54-ата минута Иванов центрира, топката рикошира в главата на Юга и Бусато трябваше да се намесва.

"Сините" искаха игра с ръка на халфа на "червените", но такава нямаше.

Последваха удари извън целта на Соу и Юга.

В 74-та минута втори жълт картон получи  Юга и ЦСКА остана с човек по-малко на терена.

Очаквано "червените" се прибраха по-назад да пазят преднината си. 

Левски пусна в атака опитния Валери Божинов с надежда да усили мощта напред. ЦСКА обаче действаше внимателно в защита и опитваше да държи повече топката.

В крайна сметка "червените" запазиха преднината и спечелиха важен успех в дербито. Така ЦСКА се доближи на три точки от водача Лудогорец и се изравни с втория в класирането Локомотив Пд. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай