Челси с купата, Гуардиола пак с празни ръце!

Сините от Лондон спечелиха Шампионската лига

Челси с купата, Гуардиола пак с празни ръце! | StandartNews.com

Манчестър Сити не е за големи мачове в Европа! Това е изводът за пореден път, след като шампионът на Англия загуби финала за КЕШ срещу Челси с 0:1.

Очакваниятга, че традиционно хитрият и силно успеваем в Европа Челси ще се справи, се потвърдиха. Това е втора европейска титла за тима от Лондон, след тази от 2012 година.

Включване на Тимо Вернер по дясното крило и последвал опит на Хавертц да притесни защитата на Сити беляза първата опасност в мача, като тя дойде в 4-ата минута.

Челси сътвори още една опасност пред вратата на Сити в 17-ата, като този път Канте стреля с глава в аут. Тимът на Гуардиола се съвзе и за малко да излезе напред в резултата, след като в 27-ата Фодън се беше устремил към вратата на Менди и шутира от движение, но Антонио Рюдигер спря топката с изключителен шпагат. 

Логичното обаче се случи. В 42-ата минута Маунт изведе Хавертц сам срещу вратаря, след което германецът го преодоля и порази опразнената мрежа. 

Очаквано след почивката футболистите на Пеп упражниха натиск и накараха съперника да се прибере изцяло в своята половина. Усилията на отбора в светлосиньо обаче бяха затруднени, след като може би най-опасният играч в редиците на Сити Кевин Де Бройне напусна с контузия в 59-ата минута.

В 72-та минута Пулишич пропусна изгодна възможност за Челси, след като стреля неточно.

В добавеното време удар на Рияд Марез мина на сантиметри от горната греда и това беше последният шанс за Сити..

Радостта е за Челси, а Пеп Гуардиола трябва да си легне с факта, че след Барселона не е спечелил нищо в Европа!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай