Браво! Четвърта победа за България в Златната лига

Женският ни национален отбор се справи и с Украйна с 3:0

Браво! Четвърта победа за България в Златната лига | StandartNews.com

Снимка: CEV

Четвърта поредна победа за България в Златната лига, съобщи bTV. Женският ни национален отбор се справи и с Украйна с 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) и така продължава да бъде категоричен лидер в предварителната си група без загубен гейм до момента. 

Срещата започна равностойно, но след първото по-дълго разиграване и успешна атака на Мирослава Паскова, България излезе напред в резултата с 4:2. Последваха силни минути за гостите и три поредни точки за 4:5.

"Лъвиците" показаха добра игра в защита, а Паскова бе безгрешна по правата - 9:8. Двата тима се следваха плътно, без да позволяват на съперника да вземе дори минимален аванс. Момичетата на Иван Петков обаче бяха по-концентрирани в решителните последни точки, а капитанът Елица Василева се възползва от шанса си и затвори гейма още при първата възможност за 25:23.

Втората част отново стартира равностойно, но постепенно българките вдигнаха темпото и излязоха напред в резултата с три точки - 8:5. Украинките, водени от българския треньор Владимир Орлов, се възползваха от леко разколебаване в нашите редици и взеха предимство от 11:10, преди двубоят отново да продължи точка за точка.

В средата на гейма "лъвиците" демонстрираха стабилност на сервис, блокадата също работеше добре, а това доведе до преднина от пет точки - най-голямата от началото на мача, което принуди треньора на гостите да вземе прекъсване. И след него обаче родните волейболистки, възползвайки се от серията на Паскова на сервис, не изпуснаха инициативата, увеличавайки още аванса си до 23:14. Без напрежение българките спечелиха частта с 25:21.

Още в началото на третия гейм момичетата на Иван Петков се откъснаха напред с 5:2. Страхотна блокада на Нася Димитрова направи преднината още по-впечатляваща - 12:5. Разликата продължи да се покачва - 15:7 след прекрасно пусната топка от разпределителката Лора Китипова. Веднага след това Китипова бе заменена от Петя Баракова, а рокадата бе ознаменувана със страхотна комбинация през центъра с Христина Вучкова за 17:7. В крайна сметка тимът ни си подпечата категоричния успех с 25:12.

Най-резултатна за България бе Мирослава Паскова с 15 точки, а Христина Вучкова добави 11. За Украйна над всички бе Карина Денисова с 14.

В неделя в директна битка за второто място в групата ще играят отборите на Украйна и Словакия. Срещата в зала "Колодрума" е от 17:30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай