Балъков: Трябва да се подготвим за баражите

Националният селекционер ще експериментира срещу Ейре

Балъков: Трябва да се подготвим за баражите | StandartNews.com

Старши треньорът на националния отбор на България Красимир Балъков заяви на пресконференцията преди приятелския мач с Ирландия, че ще използва този двубой и оставащите три от квалификациите за Евро 2020, за да даде шанс на играчите да покажат качествата и това, че на тях може да се разчита в евентуалните баражи за Лигата на Нациите. 

„Никога досега не съм съобщавал кой ще играе, но днес ще направя изключение – Христо ще бъде на вратата. Е, ако не се разболее до началото на мача“, заяви Балъков.

„Ще имаме доста смени и доста играчи, които не играха срещу Англия, ще започнат утре. Настроението е нормално. Искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдеще. Искаме да изиграем мачът по най-добрия начин и да вземем възможно най-доброто“, сподели Балъков. 

„Имаме една цел, която я знаят и всички футболисти. Шансът ни минава през Лигата на Нациите. Квалификациите до края на годината искаме да изпозлваме по най-добрия начин, за да сглобим възможно най-добър кадър, ако ни се отвори възможност през Лигата на Нациите“, добави селекционерът на България. 

„Поуките от двубоя с Англия са, че трябва да се правят по-малки индивидуални грешки. Получихме 4 грешки от индивидуални неточности. Искам и повече концентрация пред противниковата врата, защото имахме шансове, но не отбелязахме“, допълни Балъков. 

„Искаше ми се да имаме възможности за класиране. Не ни остава обаче нищо друго освен и в контролните мачове да видим кой е готов да се вложи и да даде всичко от себе си. Надявам се да получим шанс през Лигата на Нациите през март месец“, продължи той. 

„Хареса ми разчупената концепция на треньора. Това означава, че трябва да притежаваш умни играчи, тъй като времето за работа на национално ниво е много малко и не е лесно да се изгради функционираща система“, каза още Красимир Балъков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай