А1 подкрепи дигитализацията на Българския спортен тотализатор

Българският спортен тотализатор внедри иновативна облачна платформа на А1 за централизирано управление на видеосъдържание в обекти от цялата страна

А1 подкрепи дигитализацията на Българския спортен тотализатор | StandartNews.com

А1 подкрепи дигитализацията на Българския спортен тотализатор (БСТ) с облачна система за управление на мрежа от рекламни видео дисплеи, аудио системи и интерактивни устройства за своите топ 100 обекта в цялата страна. С решението А1 Digital Signage представителите на БСТ могат да управляват централизирано аудио и визуално съдържание, излъчвано на екраните, включително извеждането на разнообразна графична информация по предварително заложен график. Важно предимство на услугата от А1 е, че с нейното въвеждане се елиминира необходимостта от внедряване на сложна инфраструктура.

Ръководството на държавното предприятие БСТ търси идеалния баланс между оптимизиране на разходите, сигурност и подобрени резултати. Това става възможно чрез внедряване на съвременна облачно-базирана система за отдалечено управление на рекламно видеосъдържание и предаване на информация за организираните хазартни игри.

Основен приоритет е изборът на подходящо цялостно решение, което да отговаря на реалните бизнес потребности на дирекция “Маркетинг” на БСТ. Затова компанията избра професионалното решение A1 Digital Signage, което предоставя гъвкавост и лекота на работа, както и необходимите технически изисквания от ИТ гледна точка - инфраструктурни параметри, мрежова сигурност и мултимедийни изисквания.

„Подкрепата за дигитализацията на бизнеса и публичните институции в България е сред водещите приоритети на А1. Развиваме иновативни решения, които да помагат на корпоративните ни клиенти да трансформират бизнеса си с помощта на новите технологии. С решения като A1 Digital Signage те могат да предоставят на своите потребители атрактивно и полезно съдържание по централизиран начин, което им пести време и инвестиции в допълнителна инфраструктура.“, заяви Любомир Левчев, старши мениджър „Стратегически ICT проекти, иновации и продажби на едро“, А1 България.

“Внедряването на А1 Digital Signage е поредната успешно изпълнена стъпка от стратегията за дигитална трансформация и развитие на ДП Български спортен тотализатор. По този начин 64-годишната организация, част от живота на много поколения българи, пристъпва в дигиталния свят, успявайки да комуникира със своите клиенти много по-ефективно, предоставяйки им актуална информация за своите продукти и услуги. Направихме избора за А1 Digital Signage след сериозно пазарно проучване и запознаване с редица конкурентни решения. Вярваме, че А1 Digital Signage е перфектното за нашия случай решение, предлагащо мощни инструменти, технологична гъвкавост, автономност и пълна независимост от фирмената инфраструктура. Започнахме с нашите топ 100 обекта из цялата страна, като планираме да увеличим броя им. Сигурен съм, че добавената стойност за бизнеса ще бъде осезаема, а успешното изпълнение на този проект добавя още една стабилна основа в добрите партньорски взаимоотношения между А1 и Българския спортен тотализатор.”, коментира Иво Кръстев, CIO, Български спортен тотализатор.

А1 Digital Signage е модерен инструмент, който помага на бизнес клиентите за по-атрактивното представяне на посланията в обектите чрез аудио и визуално интерактивно съдържание. По този начин Българският спортен тотализатор има възможност по-ефективно да информира участниците в игрите за най-новите продукти, услуги и кампании, както и за печалбите от различните игри – числови и лотарийни.

Системата се реализира с използване на крайни устройства за визуализация – мултимедийни плейъри, конфигурирани специално за работа според изискванията на конкретната система, изградена за мрежата от тото пунктове. Облачната услуга предоставя индивидуална защитена база данни и уеб базиран софтуер за управление, като не се налагат допълнителни инвестиции в ИТ инфраструктура.

Благодарение на A1 Digital Signage служителите на БСТ имат възможност да правят дистанционен мониторинг на излъчваното съдържание в реално време, както и статуса на плейърите и интернет свързаността. Услугата има интегрирана функция за транскодиране на видео съдържание, което осигурява оптимално излъчване на предвидените екрани. Няма ограничение на броя потребители, като същевременно има възможност за групиране на екраните по различни признаци, с цел лесно подаване на еднотипно съдържание.

Чрез услугата A1 Digital Signage клиентите разполагат и с набор от инструменти за планиране на излъчване на видео съдържание и включени възможности за създаване и обработка на маркетингово съдържание, както и допълнителни опции за генериране на хоризонтални и вертикални екранни шаблони, към които да се добавя информация за точно време, часови зони, RSS новини, прогноза за времето, валутни курсове и др.

ИТ експертите от А1 предоставят поддръжка, проследяване на активността на устройствата и известяване на клиента чрез имейл или телефон при нужда. Като част от услугата А1 предоставя на клиентите на тотализатора обслужване на обаждания, свързани с проблеми при работата със системата.

Българският Спортен Тотализатор (БСТ) е водещ лицензиран хазартен оператор, създаден през 1957 г. Оттогава и до днес е престижна институция, добре известна със своите традиции в областта на числовите и лотарийни игри, които са неразделна част от българския бит и култура. Тотализаторът е основният източник за финансиране на спорта в България, като по този начин допринася за неговото развитие и успехи. Освен за спорта в България, БСТ отделя средства и в подкрепа на културата и образованието.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2020 г. A1 България отчита приходи от 513,8 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 192,4 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 27 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия. Приходите на A1 Group за 2020 година са 4,55 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,58 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай