Супер Вики стигна схемата на "Уимбълдън"

Супер Вики стигна схемата на "Уимбълдън" | StandartNews.com

Първата ракета на България Виктория Томова постигна най-големия си успех до момента, след като се класира за основната схема на "Уимбълдън".

В последния кръг на квалификациите 23-годишната софиянка победи Анна Калинская с 6:4, 6:7(5), 6:3 и така за втори път в своята кариера ще играе в основната схема на турнир от Големия шлем, след като направи това и в Австралия, но като "щастлива губеща". Томова имаше да си връща на рускинята, която в края на март тази година я надигра с 6:4, 7:6(7) на турнир в Кроаси-Бобур (Франция). Днес обаче Вики беше тенисистката, която повече желаеше победата. Така след 2:22 часа игра тя се поздрави с крайния успех и ще участва в голямата битка на най-престижния турнир от веригата. С победата българката заработи 39 хиляди лири и 40 точки за световната ранглиста, в която заема 136-ото място в момента. Така България ще бъде представена от двама тенисисти в третия за годината турнир от Големия шлем. Григор Димитров е поставен под номер 6 при мъжете и утре очаква да научи съперника си, също както и Виктория Томова.

Григор Димитров пък засне поредна фотосесия. Той позира за международното мъжко издание "Mr Porter" във френски хотел. Той разказва за модните си предпочитания и се снима в няколко любопитни визии. "Много хора ми казват, че обожават гривните ми," споделя 27-годишният българин по повод модните си аксесоари. От изданието отчитат, че от 12-годишен той пътува по света и първоначално е живял в Барселона, а след това в Париж и Монте Карло. Родният талант разкрива и любимия си дизайнер - Рик Оуенс. "Обичам Рик Оуенс, а надали някой си е мислел подобно нещо", сподели той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай