Гришо: Имам проблеми с рамото, чакам резултатите от прегледите

Гришо: Имам проблеми с рамото, чакам резултатите от прегледите | StandartNews.com

„Каквото и да кажа за играта си в Австралия, ще звучи като извинение. Със сигурност в много от мачовете можех да играя по-добре, не бях във форма", каза на пресконференция в София първата ни ракета Григор Димитров след участието си на турнира в Мелбърн. Той е в България седмица преди старта на турнира Diema Xtra Sofia Open, който ще се проведе между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец.

„Винаги изисквам повече от себе си. Понякога тялото просто не иска. Прибрах се от Австралия, направих прегледи в Монако, защото не се чувствах добре, особено в края на турнира в Мелбърн. Трябва да намеря начин да се възстановя, защото здравето е най-важното за мен", каза Гришо.

„Очаквам резултатите от докторите да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София. Рамото ми е доста преуморено, имах болки в последните три мача и затова не играх добре. Понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам празни обещания. Искам да дам време на тялото си", заяви първата ни ракета.

„Не смятам, че играх добър тенис в Австралия, но въпреки това постигнах добър резултат. Искам да остана позитивен. Не всеки ден може да се събудиш и да играеш тенис на 100%", призна Гришо.

„Увереността идва с мачовете, които печелиш, а не с ранглистата. Винаги искам да тренирам повече, защото когато достигнеш този връх, е още по-трудно да го задържиш", смята първата ни ракета.

„Хасково има специално място в сърцето ми. Той ми навява носталгия, но предизвиква и усмивка. Обичам да играя пред българска публика. По цял свят виждам родни знамена, уникално е. Виждам го това нещо и го оценявам. Дори когато чуя българска реч насред Австралия, това ми дава сили", призна Гришо.

На въпрос какво ни липсва в България, за да има повече млади надежди, които да постигнат неговите успехи, Григор Димитров коментира:

„Със сигурност една академия би била помогнала, треньори, фитнес инструктори – най-простите неща. Средата за мен винаги е била най-важното нещо. Навсякъде може да постигнеш резултати, ако имаш желание и правилната насока. Ако можеше баща ми да вземе всички наведнъж, с удоволствие", пошегува се той.

Димитров също така изказа мнение по идеята на Новак Джокович за създаването на независим съюз на тенисистите. Наскоро сърбинът призова своите колеги да поискат повече пари от наградните фондове на турнирите.

"ATP е на едно много добро ниво. Не виждам каква толкова по-голяма промяна може да се направи нещо. Шефът на ATP си върши добрe работата. Гледам да стоя далеч от тази тема", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай