Картони пратиха Япония на 1/8-финал

Картони пратиха Япония на 1/8-финал | StandartNews.com

Прецедент прати Япония на осминафиналите на световното първенство. "Самураите" паднаха 0:1 от Полша в последен двубой от груповата фаза на Мондиала в Русия. Загубата изравни азиатците с тима на Сенегал (4 точки, еднаква голва разлика и 2:2 в прекия двубой).

По-малкото жълти картони наклониха везните в полза на Япония и така тимът стигна до осминафиналите. Титуляр за поляците бе полузащитникът на "Лудогорец" Яцек Гуралски, който изигра цял мач и се представи много силно. Двубоят започна по-добре за азиатците, които можеха да поведат след три опасни атаки около 15-ата минута, когато Оказаки, Муто и Сакай се разминаха с гола. Полша отвърна с много опасен удар с глава на Гросицки, при който топката премина голлинията с половината си обем, но вратарят я върна към терена преди да попадне в мрежата му.
През второто полувреме Полша стигна до победен гол. Ян Беднарек се възползва от центриране от фаул и откри резултата, останал непокрит. След това и Робърт Левандовски имаше шанс да удвои резултата, но не успя.
Въпреки че Япония се класира на осминафиналите заради "феърплей", това което направиха "самураите" в последните минути бе доста грозно. Знаейки, че Колумбия води с 1:0 тимът изобщо не се и опита да напада, за да изравни резултата. В продължението на мача японците пък дори не си правеха трудна да минат в противниковата половина и буквално спряха да играят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай