Посрещнаха Мирела със 197 рози и уникална торта

Посрещнаха Мирела със 197 рози и уникална торта | StandartNews.com

Точно 15 дни след като Мирела Демирева спечели сребърния медал в скока на височина от олимпиадата в Рио де Жанейро, България успя да я види наживо. Талантливата атлетка се завърна в София от Амстердам, след като участва на два турнира от Диамантената лига. Повече от 100 верни приятели и фенове на Мирела я чакаха на летището. Състезателите от клуба по лека атлетика "Берое" за който Демирева се състезава бяха дошли да я чакат с огромни плакати на които пишеше "Мирела, обичаме те!" и "Добре дошла Мирела!".

Бронзовата медалистка от първото световно в зала в Индианаполис 1987 и член на УС на СКЛА "Берое" Емилия Драгиева и зам.- кмета на Стара Загора Красимира Чахова чакаха с огромен букет от 197 рози, колкото скочи Мирела в Рио. Другата изненада от нейния клуб пък торта под формата на скочище за скок на височина с логото на олимпиадата в Рио, емблемата на СКЛА "Берое" и тази на община Стара Загора.

След като получи цветя, балони и целувки от екипа на клуба Мирела попадна и в прегръдките на родителите си Валя и Краси Демиреви, също бивши големи имена в българската лека атлетика. Чак тогава се появиха и първите сълзи на очите на талантливата състезателка. Родителите и също не сдържаха сълзите на радост. "Ти си едно невероятно добро дете", каза през сълзи баща й Красимир. Мирела намери сили освен за интервюта и снимки, и за множество автографи на малките си фенове и за селфита. Чужденци, а и българи намиращи се в залата за посрещане пък само питаха, кое е това известно момиче, което посрещаме.

Сребърният медал на Мирела бе венецът на представянето на атлетите ни в Рио. БФЛА с основен спонсор Fibank пък, затвърди в Рио успешното си представяне през годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай