Неделя,

Кличко съди Кубрат Пулев

От: Администратор -
266
Кличко съди Кубрат Пулев
A
A
A

София. "В момента ме съдят, заради думите ми, че той взима допинг. Мен ме скъсаха от проверки - в България, в Германия, през два дни. Дори на летището ми звъняха за проверка за допинг". Това каза боксьорът ни Кубрат Пулев, който даде първата си пресконференция у нас след двубоя му с Владимир Кличко. Той уточни че компанията на украинеца К2 води дело срещу него.

На брифинга присъстваха Тервел Пулев и Кристиан Майер от "Зауерланд", които също коментираха изминалия двубой между двамата боксьори.

"Всичките ми молитви той да се подложи на тест останаха на вятъра. За това той няма как да получи моето уважение. Делото може би ще отиде на никъде, защото аз казвам истината. Няма за какво да ме съди, но нека да пробва. Ще се съдим. Делото стартира още преди мача и аз сега не мога да говоря за Кличко и допинг", обясни Пулев.

"Вината си е моя, че не победих Кличко", заяви Кобрата. "Още дълго време ще си правим разбора за този мач! Сгреших! Не бях на необходимото ниво в защитен план. Изобщо не можах да покажа, това което бяхме тренирали и за което бях подготвен. Не можах да покажа най-добрата си игра, но бях натрениран много!", каза още боксьорът за играта му срещу Владимир Кличко.

"На Кличко също му беше тежко! Аз съм доста неудобен противник! Основната ми грешка ,че пропуснах това ляво кроше и то не 1 път! Той бие перфектно лявото кроше! Моят тим бе наясно, че той не атакува с много удари и комбинации. Използва само 3! Ляв, прав! Ляв, десен и ляво кроше. Не му трябва нищо повече", продължи Пулев.

Нашият боксьор обясни още, че влизайки в залата се изненадал колко много българи има в нея. Той отново благодари на феновете за подкрепата, която са му оказали.

Кубрат бе категоричен, че тепърва ще мисли за своето развитие в бъдеще и това дали да има нов треньор. "Все още се възстановявам, е, не съм в болница, както твърдят някои. Почивам си, нужно ми е време за близките. Цяла година тренирах за този мач и нямах никакво свободно време. Бъдещето ще покаже за новия треньор и накъде ще тръгнат нещата", коментира той.

"Ще се срещнем скоро време, за да обсъждаме. Кубрат има време да мисли. Тепърва ще говорим за бъдещето", каза от своя страна Майер от "Зауерланд".

"Какво Кубрат иска, ще се обсъди и работата с треньора - как беше това, как беше онова. Ще седнем заедно на масата, ще му представим какви възможности имаме ние с мачове не само в Германия, а и в България. Това е ново за нас, все повече излизаме от Германия. Например, провеждаме срещи в Дания и Англия. Смятаме, че и в България ще можем да организираме такива мачове, ако останем заедно. По-нататък може би в Америка. Всички пояси в тежка категория досега бяха в Германия, но се вижда, че и другаде може да ги провеждаме", каза още представителят на "Зауерланд".


Всички новини от категория Други спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията