Баскетболист игра финал на тенис в „Албена"

Баскетболист игра финал на тенис в „Албена" | StandartNews.com

Успешен дебют в сингъла на тенис направи гардът на баскетболния „Черно море" Пламен Алексиев (на снимката). Той достигна убедително до финалната права при мъжете 18-35 в к.к. „Албена", където НТЛ гостува за първи път с турнир. Алексиев изигра тежък финал със Стоян Мирев, като двамата си размениха по един сет. В решителния трети сет обаче силите на Алексиев не стигнаха и той се отказа при 2:1 в своя полза. До момента Алексиев има титла от миналогодишно издание на лигата при двойки мъже до 45.

Добромир Ганев, финалист от „Лидерите" на „Стандарт" през 2014 г и Юри Дойчев си тръгнаха с по две титли от к.к „Албена". Ганев и неговия партньор на двойки Цветан Петков спечелиха надпреварата при двойки мъже до 45. На финала те победиха Емил Николов и Пламен Радев. Втората му титла е при смесените двойки, където заедно с Ивелина Петрова спечелиха мача в два доста оспорвани сета срещу Стоян Мирев и Цветелина Андреева – 7:6 6:4.

Вицешампионът от последното Европейско първенство за ветерани в София – Юри Дойчев спечели сингъла при мъжете 35+. На финала той победи Емил Николов в два сета – 6:1 6:1. Дойчев направи дубъл като спечели и на двойки мъже 45+ в тандем с Атанас Атанасов. На финала те победиха двойката Пейчо Пейчев/Йордан Желев с резултат 6:3 6:3.

При мъжете 45+ Антон Марков и Пейчо Пейчев повториха финала от първия турнир на лигата за сезона в Санта Марина. Марков се наложи и този път, и спечели втора титла на сингъл за годината. Христо Ангелов е победителят при мъжете 55+.
Следващият турнир от календара на лигата е за двойки мъже и смесени двойки, и ще се проведе в Хасково на 11-12 юни, ТК „Хасково".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай