Звезди пеят в "Турандот" на старозагорска сцена

Амади Лага, Цветелина Василева, Нарчиза Брумър, Юлиан Константинов“ – това са солистите, който меломаните ще чуят на старозагорска сцена

Звезди пеят в "Турандот" на старозагорска сцена | StandartNews.com

"В Деня на влюбените-  14 февруари зрителите ще имат удоволствието да видят изключителен солистичен състав в „Турандот“, съобщи днес директорът на Старозагорската държавна опера Огнян Драганов, който е и режисьор на спектакъла. Той припомни, че в последните години това вече е утвърден стил и традиция. Амади Лага, Цветелина Василева, Нарчиза Брумър, Юлиан Константинов“ – това са солистите, който меломаните ще чуят на старозагорска сцена.
Амади Лага и Нарчиза Брумър са за първи път в България. Амади Лага обаче е пял 3 пъти със Цветелина Василева в „Турандот“ – в Шанхай, във Пучиниевия фестивала в Торе дел Лаго и в Савонлина, Финландия. 
Цветелина Василева разказва за ролята си на Принцеса Турандот, че я е доближила до своя глас и темперамент. Прекрасната румънка Нарчиза Брумър е от 14 години солист на Операта в Тимишоара, Румъния, пяла е на много световни сцени. „Пучини е мой любимец, той е композитор, много близък до моята душа, до моя глас, до моите чувства“, споделя Нарчиза Брумър. В ролята на Тимур в постановката зрителите ще видят своя любимец Юлиан Константинов.
В този състав приказната „Турандот“ на старозагорската трупа ще бъде представена на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ на 30 май тази година. 
На 14 февруари, непосредствено преди самия спектакъл на операта „Турандот",във фоайето на Старозагорската опера ще направи реверанс към влюбените с кратък камерен концерт на солиста на операта Едуин Кей, на рояла ще му акомпанира Деница Петрова. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай