Защо Димитър Николов махна пейките в Бургас

Лично обиколих парковете на Бургас, за да предупреждавам хората, които се събират масово, каза кметът

Защо Димитър Николов махна пейките в Бургас | StandartNews.com

Бургас махна пейките в парковете, за да няма къде да сядат хората. Това е една от мерките срещу събирането на много хора в градските градини. Кметът на Бургас Димитър Николов предпочете тази мярка, вместо да глобява хората. Той обясни, че колкото повече мерки се вземат за ограничаването на социалните контакти, толкова по-предпазен ще е градът от заразата.

Лично обиколих парковете на Бургас, за да предупреждавам хората, които се събират масово по пейките, да не го правят. Отвръщаха ми със смях и дори с нецензурни думи, каза с огорчение кметът Николов по време на поредната акция по премахване на пейки от парковете в града – този път край скейтпарка в жк „Изгрев”, съобщи „Флагман”.

От няколко дни вежливо молим хората да не се събират по улиците, особено в парковете. Не се приема на сериозно. Предпочитам обаче аз да съм виновния, но пък да предпазим съгражданите си от разпространение на болестта, каза още Николов. И допълни: „По смисъла на приетия наскоро Закон за извънредното положение, за нарушение на забраната се предвижда и солидна глоба, а всяко ваше излизане и събиране на групи повишава значително риска от това да се заразите.”.

Кметът каза, че колкото повече мерки се вземат за ограничаването на социалните контакти, толкова по-предпазен ще е градът от заразата. Николов гарантира още, че след като извънредното положение бъде отменено, пейките по парковете ще бъдат монтирани на старите си места в рамките на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай