За празника на Варна - цветна заря от морето

Богата и разнообразна програма очаква жителите и гостите на морската ни столица

За празника на Варна - цветна заря от морето | StandartNews.com

Тази година многоцветната заря за празника на град Варна - Свето Успение Богородично ще бъде изтреляна от морето. Това се случва за първи път. За тази цел в морето са монтирани 3 понтона, които отстоят на 120 м от брега.

Задно с това ще има и пироефекти от кея на военоморската база. Най-добре зарята ще може да се наблюдава от зоната край Морската гара. Там в 20 часа започва и празничният концерт. Участие в него ще вземат хип-хоп формацията Connection Crew, победителят от „Гласът на България” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „Julian’s Laughter”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде участието на гръцката звезда Claydee.

Празникът на Варна започва в 9 часа с тържествена архиерейска Света литургия в катедралния храм "Успение Богородично". След тържественото издигане на флага на града ще тръгне литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица.

За жителите и гостите на морската ни столица община Варна, със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия са подготвили богата и разнообразна програма през целия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай