Във Видин заседава областната комисия по безопасност на движението

Бе приет актуализиран Правилник за организацията и дейността на областната комисия

Във Видин заседава областната комисия по безопасност на движението | StandartNews.com

Под председателството на зам.-областния управител на Видин Лъчезар Попиванов днес се проведе заседание на областната комисия по безопасност на движението. Присъстваха и д-р Милена Маркова и Мария Крумова – представители на държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Бе приет актуализиран Правилник за организацията и дейността на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата -  област Видин.

Представен бе и анализ на състоянието на пътнотранспортната обстановка на територията на Област Видин през месец юли, август и септември. На територията на областта през посоченото тримесечие са регистрирани общо 125 пътнотранспортни произшествия, при които 1 лице е загинало и 26 са ранени.

Герасимов информира за започнала кампания за превантивни беседи в училищата.

Представителите на общините от област Видин представиха анализ на постигнатите през последното тримесечие резултати от предприетите действия във връзка с безопасност на движението по пътищата.

На провелото се заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата бяха обсъдени действия на областно ниво за повишаване на безопасността на движението по пътищата.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай