Втори общинар напуска местния парламент в Силистра

Заявление за освобождаване в деловодството е подал представителят на местната коалиция „Гражданско единство“ Десислав Пенчев

Втори общинар напуска местния парламент в Силистра | StandartNews.com

Втори общинар се готви да напусне местния парламент през тази седмица. След като Общинската избирателна комисия отне в понеделник пълномощията на общинския съветник от БСП Георги Кирилов заради неизвинени отсътвия, заявление за освобождаване в деловодството е подал и представителят на местната коалиция „Гражданско единство“  Десислав Пенчев.

Мотивите на Пенчев за отказ от представителство още не са съобщени. Местни наблюдатели обаче смятат, че напускането му е свързано със съдебно преследване срещу него. През 2017 година той бе изправен пред съда заради  съучастие в отвличане и осъден. ВСК е потвърдил вината му и издал окончателна присъда от пет години лишаване от свобода.

Междувременно стана ясно, че отстраненият от Общинската избирателната комисия съветник Кирилов няма намерение да сдава поста. Той е обявил пред местни медии, че ще обжалва решението на ОИК Силистра като незаконосъобразно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай