Встъпиха в длъжност кметовете на Димово, Чупрене и Ново село

Тържествените заседания там проведе областният управител на Видин Албена Георгиева

Встъпиха в длъжност кметовете на Димово, Чупрене и Ново село | StandartNews.com

Новоизбраните общински съветници и кметове в Димово, Чупрене и Ново село встъпиха в длъжност днес, на проведените там тържествени заседания на общинските съвети.

В приветствието си към общинските съвети в Димово, Чупрене и Ново село областният управител пожела успешен нов мандат и подчерта: „Днес Вие полагате клетва да работите в името на благоденствието на гражданите от вашата община. Тази клетва е задължаваща, но още по-важно и задължаващо е това, че хората ви гласуваха своето доверие. Убедена съм, че ще загърбите всички партийни и лични пристрастия и различия, и ще имате една обща кауза - работа в името на по-доброто бъдеще на общината.

На тържествено заседание положиха клетва и подписаха клетвени декларации 13 общински съветници, избраният за кмет на община Димово - Светослав Славчев, както и кметове на кметства в общината: Боряна Георгиева - на с. Арчар и Юлиян Симеонов - на с. Гара Орешец. През мандат 2019-2023 г., Общински съвет - Димово ще е под председателството на Олег Миков.

Днес започна първия си мандат и кметът на община Чупрене -  Анжело Добричов. Заедно с него да спазват Конституцията и законите на страната се заклеха 11-те новоизбрани общински съветници и избраният за кмет на Горни Лом - Илиян Михайлов. По традиция първото заседание на Общинския съвет премина под ръководството на най-възрастния измежду общинските съветници – Даньо Антов. За председател бе избран Иван Велков.

В община Ново село положиха клетва 11 общински съветници, кметът на общината   Георги Стоенелов, който започва своя пореден мандат, Гинко Петров - кмет на с. Винарово и Емилия Крумова - кмет на с. Неговановци. За председател на Общински съвет – Ново село бе избран Иво Вергилов.

Във всички 11 общини на територията на област Видин се проведоха първите тържествени заседания на новоизбраните общински съвети.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай