Видин се готви за „Ваканция Експо 2020 г.“

Предстои историческа възстановка на боевете по време на Руско-турската Освободителна война

Видин се готви за „Ваканция Експо 2020 г.“ | StandartNews.com

В областна администрация Видин се проведе заседание на Областния консултативен съвет по туризъм. Областният управител Албена Георгиева приветства представителите на общините и членовете на Съвета. Тя отбеляза, че туризмът е от изключителна важност за икономическото развитие на областта.

На заседанието бе обсъдено участието на общините от областта в международната туристическа борса „Ваканция Експо 2020 г.“, която ще се състои от 13 до 15 февруари в София. Уточнено бе, че до 12 февруари общините, желаещи да се включат в изложението, следва да представят рекламни материали на изпълнителния директор на Агенцията за регионално развитие и бизнес център Евтим Стефанов.

Областният консултативен съвет по туризъм обсъди и бъдещи проекти, свързани с туризма в отделните общини от област Видин. На заседанието стана ясно, че до един месец трябва да стартира обществената поръчка по проект „Реставрация и адаптация на Синагога – Видин в туристически обект Културен център „Жул Паскин“. „Това ще е още един туристически обект, който ще привлече нови туристи“, каза заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова. Тя изрази надежда, че реставрацията ще приключи през 2021 г. Заместник-кметът на Видин добави още, че през тази година се предвижда организирането на два нови фестивала.

Евтим Стефанов запозна присъстващите с предстояща историческа възстановка на боевете по време на Руско-турската Освободителна война, в рамките на която ще се включат около 200 участници. Събитието ще се проведе между 1 и 3 март в близост до крепостта „Баба Вида“.
 
Представителят на Комисията за защита на потребителите призова общинските администрации да оказват пълно съдействие на гражданите при подаване на документи за категоризиране на обекти.

В заключение Албена Георгиева пожела ползотворно реализиране на предвидените проекти и инициативи. Тя изрази надежда, че добрата координация между организациите и институциите, имащи отношение за развитието на туризма в област Видин, ще продължи и занапред.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай