"Великден за всеки" зарадва възрастни в Кърджали

Омбудсманът Мая Манолова дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора в Кърджали – християни и мюсюлмани

"Великден за всеки" зарадва възрастни в Кърджали | StandartNews.com

Омбудсманът Мая Манолова дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора в Кърджали – християни и мюсюлмани, кметът Хасан Азис съобщи, че община Кърджали ще закупи 1000 ваучера на стойност 20 000 лв.

Омбудсманът Мая Манолова дари 500 пакета с хранителни продукти на социално слаби и възрастни хора. Хранителните пакети бяха раздадени на две места - пред храм „Св. Георги“ и пред централната джамия. По този начин омбудсманът зарадва както нуждаещи се християни, така и мюсюлмани.
   
„Не случайно съм в Кърджали. Това е един от моите ценени и уважавани партньори в кампанията, насочена към възрастните хора, които искаме да подпомогнем преди Великден”, каза Манолова. ”С тези хранителни продукти няма да бъдат изхранени всички бедстващи хора,но ние сме в дълг към тях и към възрастните. Това е знак, с който искаме да привлечем вниманието на държавата и институциите за повишаване пенсиите, защото за някои те са обидно ниски”, заяви Манолова. Кметът Хасан Азис благодари за инициативата на омбудсмана, която Кърджали също подкрепя. Гадоначалникът съобщи, че община Кърджали се включва т. г. в инициативата „Великден за всеки” като закупи 1000 ваучера на стойност 20 000 лв.
 
„С това, че отново сме заедно – кметът, енорийският свещеник и мюфтията, искаме да дадем знак, че трябва да си помагаме и да споделяме празниците, защото какво е празникът, ако не е споделен”, каза Хасан Азис.
 
„В началото сме на Страстната седмица. Нека всички да се припознаем като равни. Без пари не можем да живеем в материалния сват, но извън  него не можем без вяра”, каза отец Петър Гарена и подари на омбудсмана Мая Манолова ябълка, на която всички са се молили в църквата и албум „С песните на Родопите”, които сам изпълнява. Районният мюфтия  Бейхан Мехмед поздрави християнската общност с настъпващите Великденски празници и съобщи, че мюсюлманите са пред прага на месец Рамазан, и  пожела добрият комшолук между хората в Кърджали да продължи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай