Събота,

Въртят безплатен филм на ромите в „Максуда” за правилата в общината

От: Администратор -
A
A
A

Заснет е 50-минутен филм , който ще бъде завъртян на открито в ромските махали във Варна- в район „ Владислав Варненчик", Максуда" , „Аспарухово" и в село Каменар.Целта е обучителна , като зрителите могат да видят как се вкарват предложения в постоянните комисии на местния парламент, неговите заседания и как се изпълнява държавната политика на местно и регионално ниво.

Ромите ще чуят и видят на видео секретаря на община Варна, заместник областен управител, общински съветник и чиновници от общинската администрация. Лентата е по проекта"Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво" По него младежките неправителствени организации ще получат пък безплатен наръчник като темата е „Изграждане на комуникационна стратегия в помощ на младежките НПО". Помагалото, съдържащо 52 страници, вече е на разположение на организациите и тиражът му е 500 бройки.

Проектът е насочен към младите хора във Варна – на възраст от 15 до 29 години. Община Варна е единствената в България, в чийто правилник за работата на Общинския съвет е залегнало – в чл. 47, ал.4, че младежи могат да бъдат делегати и да участват с право на съвещателен глас в решенията на комисиите. Общият брой на преките участници е 45 души, а косвените ползватели на резултата от проекта ще са 800 роми.

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички