В събота откриват новата зала Арена Шумен

В събота откриват новата зала Арена Шумен | StandartNews.com

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" ще бъде официално открита на 21 юли с демонстрации на спортни клубове от града и богата музикална програма. Това съобщиха на пресконференция днес кметът на Шумен Любомир Христов, заместникът му Боян Тодоров и ръководителят на строителния екип на фирмата - изпълнител Емил Мартинов, цитирани от БТА.


"За година и половина залата е проектирана, построена и от вчера има акт 16. Удовлетворен и горд съм от това, което направихме като екип", каза Христов. Той припомни, че за изграждането на залата са отпуснати 8,5 млн. лв. от МС.


Акт 16 е подписан вчера, без забележки, от 13-членна държавна приемателна комисия с представители на всички институции, които имат отношение към обекта, отбеляза Емил Маринов. Той припомни, че около 21 декара е зелената площ около залата, където са засадени близо 200 дръвчета и има 300 паркоместа. Освен основната площадка в "Арена Шумен", предназначена за спортни и културни прояви, както и изградените трибуни, залата разполага с помещения за кафене, за спортен магазин, за фитнес, за сауна и парна баня и множество други помещения, предназначени за спортисти и журналисти. Залата е достъпна и за инвалиди, уточни Маринов.


"Арена Шумен" ще разполага с 1500 седящи места. При организирани културни и спортни прояви могат се осигурят още от 600 до 900 допълнителни /подвижни/ места, а във ВИП залата - 200 места, отбеляза Христов. Той уточни, че първоначално залата ще се стопанисва и управлява от общинското предприятие "Общински жилища и имоти"; на следващото заседание на Общинския съвет ще бъде предложено и колко да е цената за наема й.


"Арена Шумен" се очаква да бъде официално открита от премиера Бойко Борисов на 21 юли, около 19.00 часа. Церемония включва демонстрации, на входа на залата, на спортните клубове по футбол, хандбал, баскетбол, шахмат, бойни спортове и мажоретки от града. Националният фолклорен ансамбъл "Българе" по-късно ще изнесе музикално-танцов спектакъл. На сцената ще се представят и други популярни български изпълнители.


След официалното откриване на залата ще бъдат организирани дни за свободен достъп до съоръжението, за да може да бъде разгледано от всички желаещи, бе съобщено на пресконференцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай