В Старозагорско водата няма да поскъпва

Във ВиК-дружеството се работело за намаляване на загубите и на разходите, като начин да се задържи една и съща цена.

В Старозагорско водата няма да поскъпва | StandartNews.com

Цената на водата в Старозагорско няма да бъде увеличена от 1-ви януари догодина. Това съобщи днес шефът на ВиК -дружеството Румен Райков в ефира на Радио Стара Загора.   Той обясни, че от дружеството не са искали от Комисията за енергийно и водно регулиране увеличение на цената за този ценови период. По думите му в дружеството се работи за намаляване на загубите и на разходите, като начин да се задържи една и съща цена.
„От 2012 г. цената на водата е една и съща - 1,81 лв. за кубик. Не се е променяла и не сме кандидатствали за нова цена в този период", припомни Райков. Цялото дружество работело точно в обратната посока - намаляване на загубите и на разходите, и по този начин задържали цената на водата в тези граници.
ВиК-шефът обаче призна, че напролет било възможно увеличение на цената на питейната вода. Тов се налагало заради уеднаквяване на цените в целия регион, който обслужват ВиК дружествата, както и заради изисквания на Европейската банка, за да се финансира мащабен проект за 100 млн. лв. в област Стара Загора. Той предвиждал подмяна на тръбопроводите за вода и канализация.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай