US-компания дари нови компютри на селско школо

Топлоцентралата, собственост на US-компанията "КонтурГлобал" дари нови компютри на стойност над 6000 лева

US-компания дари нови компютри на селско школо | StandartNews.com

възпитаниците на oсновното училище в старозагорското с. Обручище преди 24 май. Топлоцентралата, собственост на US-компанията "КонтурГлобал" дари нови компютри на стойност над 6000 лева, съобщиха днес от ръководството.Дарението е и по повод 160- годишния юбилей на училището.
 С новата техника  ще бъде модернизиран специализирания си кабинет по информационни технологии в школото. учениците и техните учители ще имат достъп до иновативната платформа на просветното министерство, която съдържала целия учебен материал. Тя включвала и виртуални уроци и тестове, подходящи за самоподготовка.
„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим на децата модерна и качествена техника, за да имат достъп до иновативни образователни методи също като техните връстници в големите градове.“ каза изпълнителният директор на „КонтурГлобал Марица Изток-3“  Красимир Ненов. 
Това е поредната инициатива за подобряване на условията на живот в близкото до ТЕЦ-а село Обручище.  Централата неведнъж е подкрепяла, както училището, така и детската градина, читалищния фолклорен клуб и един от пенсионерските клубове в селото. Те са получавали компютърна и климатична техника, фолклорни носии, книги за читалището, велосипеди за детската градина и много други. В Обручище е реализиран и един от големите инфраструктурни обекти по споразумението за корпоративна социална отговорност с община Гълъбово. През 2014 г. бе цялостно ремонтирана сградата на кметството, както и прилежащите към нея зони. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай