US-компании у нас с престижни британски награди

За поредна година енергийните проекти на глобалния технологичен лидер AES в България – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ветроенергийният парк край Каварна ВяЕЦ „Св. Никола“, спечелиха престижни награди на Британския съвет за безопасност British Safety Awards за

US-компании у  нас с престижни британски награди | StandartNews.com

За поредна година енергийните проекти на глобалния технологичен лидер AES в България – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ветроенергийният парк край Каварна ВяЕЦ „Св. Никола“, спечелиха престижни награди на Британския съвет за безопасност British Safety Awards за 2019 г. Това съобщиха днес от пресслужбата на компаниите.
За първа година престижното отличие British Safety Awards в категория „Заслуга“ спечели най-големият вятърен парк в България – ВяЕЦ „Св. Никола“ край Каварна“, чийто мажоритарен собственик е ЕЙ И ЕС Гео Енерджи. Наградата е признание за усилията на екипа на вятърния парк да опазва всеки ден не само околната среда и биологичното разнообразие, но и живота и здравето на всички работещи там. 
Най-високотехнологичната въглищна централа в България и в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, спечели за осма поред година Международната награда за особени заслуги на Британския съвет за безопасност British Safety Awards. Призът се присъжда от 1957 г. насам на компании, доказали своя значим ангажимент за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд и за управление на безопасността на работното място. 
„За AES - България безопасността винаги е била приоритет. Ние се стремим да постигнем 100% ангажираност на всеки служител и подизпълнител, спазвайки установените процедури по безопасност. Това е пътят за създаване на култура по безопасност на световно ниво“, коментира по повод наградата Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация“ на компанията.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай