Учител по история с боен пистолет в час

Оръжието било заредено, изпаднало от джоба му, ученик подал сигнал до 112

Учител по история с боен пистолет в час | StandartNews.com
  • Оръжието било заредено, изпаднало от джоба му, ученик подал сигнал до 112

Учител по история влезе в час с боен пистолет. Оръжието изпадна от джоба на 59-годишния преподавател и ужаси петокласниците, на които той преподаваше. Това се е случило в четвъртък в силистренското основно училище "Иван Вазов", разказа NOVA. Ученикът, който първи забелязал оръжието, подал сигнал на тел 112.

Установено било, че пистолетът е боен, бил е зареден и законно притежаван. Оръжието вече е предадено в МВР. Според информация на NOVA учителят имал три оръжия.

Преподавателят отказал да застане пред камерата на телевизията, но разказал, че трябвало оръжието му да мине на проверка след края на занятията, защото е бивш служител на МВР. Сложил го в джоба си, защото се притеснявал да го остави в колата.

„Бях в отпуска. Разбрах по телефона за станалото. Пистолетът е видян само от 2 деца. По думите им учителят е поставил оръжието на стола и седнал. До този момент преподавателят изпълняваше коректно задълженията си”, разказа директорът на училището Росица Трендафилова. И допълни, че мъжът сам е решил да напусне работа.

Зам.-кметът на Община Силистра Мария Недялкова поясни, че контролът в училищата ще бъде засилен. Директорът на полицията в Силистра е разпоредил проверка. Директорът на училището също. Родители и учители са шокирани след случая

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай