Цветна подкрепа на хората със Синдром на Даун

За 4-та поредна година, точно на първа пролет -21 март, варненската Фондация „Живот със Синдром на Даун” ще отбележи Международния ден на хората с това заболяване

Цветна подкрепа на хората със Синдром на Даун | StandartNews.com


  За 4-та поредна година, точно на първа пролет -21 март, варненската Фондация „Живот със Синдром на Даун” ще отбележи Международния ден на хората с това заболяване. "Да обуем шарени чорапи, да започнем деня си цветно и с това да покажем, че приемаме хората със  Синдром на Даун", призовават организаторите. Фондация „Живот със Синдром на Даун” е основана преди 2 години от варненското семейство Силвена Христова и Красимир Ламбов. Те имат две деца, едното от които - Микаела се е родила със Синдрома на Даун.
„Много важно да покажем своята подкрепа, като заявим, че всички хора сме различни, шарени, уникални и в това няма нищо лошо. Най-важното е да се подкрепяме. Всеки, който иска да ни подкрепи да обуе шарени чорапи на 21 март, да си направи снимка или видео с послание „Аз приемам”, да го качи в социалните мрежи и да сложи #животсъссиндромнадаун”, призова Силвена в ефира на Радио Варна Силвена.
 Досега 21-а известни личности са подкрепили идеята и са обявили, че ще сложат утре шарени чорапи. Сред тях са популярните шоу-звезди Мария Илиева, Любо Киров и Миро Костадинов, актрисата Яна Маринова, влогърите Християна и Ивайло от Айде БГ, Стан и Стефи и ТоТо от Скандау.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай