Театрален фестивал "Тара-ра-бумбия" в Благоевград

"Нещо като Аляска", „Аз обичам,ти обичаш, тя обича“ и „Мовименто/ Вариации“ в седмата вечер на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“

Театрален фестивал "Тара-ра-бумбия" в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград продължава да бъде територия за млад театър. Тази вечер в „Тара-ра-бумбия“ от 17.00 часа студентите от специалност „Актьорско майстворство“ с художествен ръководител доц. Огнян Спиров на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще представят „Нещо като Аляска“ на камерната сцена на ДТ "Никола Вапцаров". В ролите ще влязат Йоана Ламбрева, Елисавета Вакъфчиева и Саше Урдовски. Спектакълът е едноактна пиеса, която носи заряда на усилията на човек, пропуснал най-съдържателните си години, поразен от коварна болест. След мъчително възстановяване на миналото, героинята е изправена пред дилемата дали да продължи или да се откаже. Зрителят трябва сам да намери отговор.

Театралният маратон продължава от 19.00 часа на Голямата сцена, когато Теди Москов и Симон Шварц ще покажат как „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“. Представлението е вдъхновено от филма на Еторе Скола „Обичахме се толкова много“.
 
В 21.30 часа Камерната сцена посреща „Момивенто/Вариации“ - пет миниатюри и едно интервю на тема движение. Движението е основната тема на режисьорския проект на Гергана Димитрова. През разказите на пет авторки с различна националност, език и творчески опит, „Мовименто/Вариации“ осмисля миграционните процеси днес като вид движение на тела, стоки, услуги, информация, пари, души, мисли, мечти, вируси, необходимости.
 
В събота фестивалът започва с прожекция на филма „Лив Улман. Къщата на спомените“, в 19.00 часа Деян Донков ще представи „Любовникът“ на  Народен театър „Иван Вазов“, а в 21.30 започва авторското представление-провокация на Юлиана Сайска „Интервюта с душата“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай