Строят градини и училища за над 18 млн. лв. в Пловдив

В списъка са включени 7 обекта, които са получили одобрение от образователното ведомство

Строят градини и училища за над 18 млн. лв. в Пловдив | StandartNews.com

В Пловдив ще бъдат изградени и разширени 8 детски градини и училища. Общата стойност на проектите е в размер на 15 млн. лв., а собственото съфинансиране от община Пловдив е на стойност 3,3 млн. лв.

Съветниците подкрепиха предложението да се кандидатства пред държавата за финансиране по програмата на МОН "Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022".

В списъка са включени 7 обекта, които са получили одобрение от образователното ведомство. Ще бъдат изградени изцяло две нови детски градини, а към други три ще има пристрояване.

Проектите включват изграждане на нова сграда на ОУ "Княз Александър I", стойност на проекта 4 973 300,00 лв. И ремонтни работи и реконструкция на източен корпус на СУ "Константин Величков", район "Южен", стойност на проекта 1 995 500,00 лв.;

Професионалната гимназия по електротехника и електроника - пристрояване на съществуваща сграда, 2 000 000 лв., проектът е изготвен от екипа на гимназията.

Зам.-кметът Стефан Стоянов коментира, че общинската администрация е подготвила за по-малко от един месец 11 от 12 проекта. Според него, седемте ясли, градини и училища трябва да се построят до 2023 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай