Стартира “Blagoevgrad Blues&Jazz” 2019

Кметът Атанас Камбитов към участниците: Радвам се, че припознахте фестивала като своето музикално събитие

Стартира “Blagoevgrad Blues&Jazz” 2019 | StandartNews.com

Aртистите на Фондация "Борис Христов" маестро Бойко Цветанов, маестро Алекс Зографов и Стоян Бончев  представиха проекта "Джазът среща класиката” в първата вечер на V-то юбилейно издание на Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz” 2019, която бе на 28 март.  Бойко Цветанов, който е солист на Цюрихската опера и първи ученик на Борис Христов, и неговите колеги вече са част от семейството на “Blagoevgrad Blues&Jazz”. С изпълненията си те предизвикаха бурни аплодисменти, вдигнаха публиката на крака и подариха незабравими емоции на меломаните в първата вечер на единствения по рода си фестивал. Камерна опера-Благоевград и солистът Деян Гаврич превърнаха залата на ДТ „Никола Вапцаров“ в място за мечти. Музиката им завладя благоевградската публика.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов изрази своята радост от факта, че фестивалът се превърна в традиционен. „Радвам се, че припознахте „Blagoevgrad Blues&Jazz“ като своето музикално събитие. Щастлив съм, че през тези  години, фестивалът създаде своя публика, свои почитатели, свои последователи. Започнахме нестандартно и решихме да продължим с изненадите. Така се роди и идеята за „Класиката среща джаза“. Чухме прекрасна музика, изпълнена от прекрасни артисти. Музиката, това е нещо, което човек трябва да усети, да  почувства, да осъзнае и преживее“, каза Камбитов.
 
Петото издание на „Blagoevgrad Blues&Jazz“ привлече ценители на музиката, не само от Благоевград, но и от цяла България.
Фестивалът продължава на 29 и 30 март, в зала „Орфей“, парк „Македония“. На 29 март Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“ ще отбележат 30-годишен юбилей. Турнето им започва от благоевградската сцена, а гвоздеят на вечерта ще бъде блусменът на Америка Guy Davis.

В последната вечер Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Хилда Казасян и JP3 Живко Петров трио, Христо Йоцов и Биг бенд- Благоевград със своите изпълнения ще закрият юбилейното издание на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай