Старозагорски младежи с кампания ”Шофирането не е игра”

Подтикнати от трагичните инциденти, покосили нашия град в последните месеци, младежите от Стара Загора решиха да акцентират върху темата за безопасността по пътищата

Старозагорски младежи с кампания ”Шофирането не е игра” | StandartNews.com

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия- 21 ноември- Младежки общински съвет - Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора стартира кампанията ”Шофирането не е игра”. Подтикнати от трагичните инциденти, покосили нашия град в последните месеци, младежите от Стара Загора решиха да акцентират върху темата за безопасността по пътищата.

Преди коледните и новогодишни празници в кампанията се включиха Филип Лазаров - Бричка и Димитър Илиев. Най-известният автомобилен влогър в България и един от най-успешните автомобилните състезатели заснеха видео за кампанията ни ”Шофирането не е игра”.

Филип Бричката и неговите влогове достигат до хиляди души. Понякога във видеата участва и Димитър Илиев, осемкратен шампион в българския рали шампионат, както и един от тримата българи, печелили най-престижното автомобилно състезание в страната – Рали България. Основател e на Safety Driving Academy, първата по рода си академия за безопасно шофиране в България.

В инициативата се включиха още Екатерина Стратиева, Динко Иванов, Димо Георгиев, Борис Григоров, Виктор Миленков и Рени Христова.

„С тази кампания младите хора от Стара Загора искаме да отправим апел към всички млади водачи на пътя - Шофирането не е игра! Огромните цифри са стряскащи, но те трудно стигат до съзнанието ни. Човек често се води от мисълта, че „на мен няма да се случи“, но това се случва всеки ден на десетки хора в България и на стотици в света“, споделят младежите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай