Стара Загора отново е център на европейския студентски театър

От 5-ти до 9-ти април градът ще бъде домакин на второто издание на международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“.

Стара Загора отново е център на европейския студентски театър | StandartNews.com

Стара Загора в отново ще се превърне в своеобразна столица на европейския студентски театър. От 5-ти до 9-ти април градът ще бъде домакин на второто издание на международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“. Културният празник  е в памет на талаантливият млад актьор Данаил Желев – Чирпански, който загина нелепо след пътен инцидент през 2016 г. 
 Тази година фестивалът ще представи на публиката  интересни, вълнуващи и много различни спектакли. Официалното откриване е на 5 април вечерта в залата на драматичния театър “Гео Милев” със специалното участие на спектакъла „Кралят Елен” на столичния театър “Азарян”. Входът за това представление е свободен. За всички останали представления билетът е на символичната цена от 5 лева като дарение. Дарения могат да се направят и на касите в двете зали, в които ще се играят представленията.
  По време на фестивалните дни старозагорци и гостите на града ще могат да видят 5 спектакъла от основната програма, 2 специални представления от Англия, 1 спектакъл на открито. Богата е и съпътстващата програма, която включва концерти, лекции, срещи с младите актьори.
  Закриването на фестивала с церемония по награждаването е на 9 април вечерта в драматичния театър “Гео Милев".
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай