Среднощен протест в Омуртаг

Блокираха главния път София-Варна заради катастрофата, в която загина 17-годишен

Среднощен протест в Омуртаг | StandartNews.com

Среднощен протест в Омуртаг заради катастрофата, в която загина 17-годишен младеж. Това стана ясно от публикувани видеа във Фейсбук. Събралите се хора твърдяха, че пиян шофьор е виновен за инцидента, а бил прикриван. „Искаме ред”, скандираха протестиращите. Те блокираха главния път София-Варна на разклона за Омуртаг, съобщи Шумен онлайн.

От ОДМВР - Търговище съобщиха в петък, че 17-годишен младеж е загинал при катастрофа на пътя Котел-Омуртаг. От там допълниха, че инцидентът е станал в четвъртък около 23,50 часа на около 100 метра след бетоновия възел край Омуртаг. Зад волана е бил 18-годишен без книжка. На десен завой той изгубил контрол над колата  и навлязъл в насрещното движение. Така ударил челно кола, управлявана от 32-годишен водач. По неофициална информация на Нова тв, зад волана на другата кола е бил местен общински съветник.

Починалият е пътувал на предната седалка до 18-годишния шофьор. Протестиращите твърдят, че виновният е бил пиян.

Пред Нова тв областният управител Митко Стайков обясни, че е разпоредил да се направи по-обстойна проверка на случая от ОДМВР-Търговище заради създалото се напрежение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай