Спортна зала с 5200 места в Стара Загора /ОБНОВЕНА/

Държавата дава 4,5 млн. лв. за мегасъоръжението

Спортна зала с 5200 места в Стара Загора /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Държавата отпуска пари за строеж на многофункционална зала с 5200 места в парк “Артилерийски”. Това обяви днес премиерът Бойко Борисов при посещение в Стара Загора, съобщи starozagorci.com. По време на вчерашното последно за 2019 правителствено заседание са отпуснати 4,5 млн.лева.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Има вода в пещерите за Перник

"Парите са за началния етап и стартиране на всички процеси. В момента тече конкурс за проектиране, който е съгласуван с Камарата на архитектите. Залата ще бъде с 5200 места и в нея ще може да се правят всякакъв вид мероприятия", каза кметът Живко Тодоров.

Все още не е ясно каква е необходимата сума за изграждането на залата, но се очаква да струва около 12-13 млн.лева. Кметът допълни, че предстои ремонт на пътя Стара Загора - Чирпан. Проектът е готов и е включен в програмата на АПИ.

"Трябва да се изгради алтернативата на връзката на Стара Загора с АМ "Тракия" и когато започне ремонтът и изграждането на четирилентовия път към магистралата, да има откъде да се минава". "Благодаря му за всичко, което направи за Стара Загора! За пореден път удържа на думата си", обърна се градоначалникът Живко Тодоров към Борисов.

В Стара Загора Борисов коментира и енергетиката. Енергийно-промишленият комплекс „Марица изток” e тема за поне 5-6 години работа по него, каза премиерът, цитиран от БГНЕС. В контекста на "зелената сделка", постигната в Брюксел за достигане на нулеви емисии до 2030 г. и ограничаване на въглищата в индустрията, Борисов каза, че за да заработят ТЕЦ-овете на алтернативни източници ще са необходими поне милиард евро. Борисов заяви още, че по темата е необходим консенсус и не може да се вземе еднолично решение.  "Това е нещо, което касае енергосистемата - 60% от тока се прави от ТЕЦ-овете. 15 - 20 000 души работят,  това не е някакво лесно решение и еднолично да се вземе", каза той.

Премиерът добави, че ще се търси трансформация, но трябва да се гарантира и сигурността на хилядите работници. „Въпросът е хората да бъдат спокойни, че всеки ще има пенсия, ще има работна заплата и няма да бъде оставен на улицата”, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай