Спасяваха пострадали при ПТП

Във Видин се проведе симулативно разиграване на ситуация с два катастрофирали автомобила и пострадали

Спасяваха пострадали при ПТП | StandartNews.com

На паркинга пред крепостта Баба Вида във Видин се проведе демонтративно занятие за действия при пътнотранспортно произшествие. То е организирано от областна администрация Видин и ПБЗН-Видин. На него присъстваха зам.-областният управител Лъчезар Попиванов, ученици от града, представители на институции, граждани. С това събитие бе отбелязан и Международният ден на доброволеца.

Целта на демонстративното занятие за действия при пътно-транспортно произшествие бе да се провери готовността за действие и подобряване на взаимодействието и координацията между екипите на съставните части на Единната спасителна система на територията на област Видин при пътно-транспортно произшествие и ликвидиране последиците от него.

Присъстващите на демонстративното занятие станаха свидетели на симулативно разиграване на ситуация с два катастрофирали леки автомобила, при която има и пострадали лица. При подаден сигнал за злополуката на спешен телефон 112 на мястото на произшествието пристигнаха служители на Пътна полиция, Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст и Съюз на българските автомобилисти. На местопроизшествието пристигнаха и доброволци от Община Видин. Всяка служба започна дейност от своята компетентност. Две от пострадалите лица бяха транспортирани за оказване на спешна медицинска помощ, а другите две по-леко пострадали лица постъпиха в пункта на БЧК за психосоциална. Автомобилите бяха отстранени от мястото на злополуката.

Решението за организиране на съвместни регионални учения бе взето на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай