Щура мацка лети със 142 км/час в Пловдив

Само за денонощие местната полиция с 20 бързи производства под надзора на прокуратурата

Щура мацка лети със 142 км/час в Пловдив | StandartNews.com

Щура мацка летя със 142 км/ч из Пловдив. Опасната шофьорка е закована от пътна камера на КАТ под тепетата. Това е и най-високата скорост, установена от местните полицаи в рамките на тяхна акция, проведена през изминалото денонощие, съобщиха от ОД на МВР в града.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя. Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета  скорост е в Пловдив - където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост  е от 137 км/ч. при ограничение от 60км./ч

25 от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите две банкноти по 20 лева подкуп.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са глобени 197 шофьори. При проверките на мотори са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски. При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140  души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9  водачи на автомобили,  преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица  са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

 

Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване. Служителите на реда  са образували и две предварителни проверки за управление на автомобили без регистрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай