Кметове ще записват всеки новопристигащ

Кметовете ще водят Регистър на хората, пристигнали от чужбина и на хората, работили продължително време в други градове

Кметове ще записват всеки новопристигащ | StandartNews.com

Кметът на община Кърджали Хасан Азис и членовете на Общинския кризисен щаб започнаха днес срещи по райони  с кметовете на населени места  и кметските наместници от община Кърджали за разясняване на ограничителните мерки  против разпространението на   коронавируса и тяхното спазване по места.

Със заповед на  градоначалника кметовете и кметските наместници в населените места се задължават да разясняват ежедневно на населението основните мерки за защита от вируса и да следят за спазването им.

Кметовете ще водят Регистър на хората, пристигащи/пристигнали от чужбина и на хората, работили продължително време  в други градове. Кметовете се задължават също да не разрешават провеждане на семейни събирания, местни празници и чествания. Те трябва да направят и специална организация на посещенията в кметствата за административни услуги и получаване на пенсии, като не се допуска струпване на хора вътре в кметствата, така и пред тях.

Остават задълженията да дезинфекцират кметствата и тротоарите пред входовете, детските площадки, пейките на обществените места, автобусните спирки  и други места за обществено ползване, също да контролират работещите магазини, аптеки и други разрешени търговски обекти  на теритолриата на населеното място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай