СДС, „Да, България!" и ДБГ с общ кандидат за кмет в Разград

48-годишният предприемач Мирослав Грънчаров е кандидатът за кмет на обединението от десни партии в Разград

СДС, „Да, България!" и ДБГ с общ кандидат за кмет в Разград | StandartNews.com

48-годишният предприемач Мирослав Грънчаров е  кандидатът за кмет на обединението от десни партии в Разград. Зад него застават местните структури на СДС, „Да,България!” и Движение „България на гражданите”, стана ясно  днес.

Десните в Разград избраха да дадат старт на кампанията си в 12 без 5 пред входа на общината в лудогорския град. „През последните 4 години градът не е просто в застой, а в упадък. Пасивната некомпетентност на местната управа  се превърна в активна бариера за развитието на  Разград. Не е достатъчно само да сме гневни и недоволни, трябва да се изправим да поискаме  промяна и да я направим!”, заяви при  представянето си кандидатът на десницата.

Мирослав Грънчаров е познат в Разград, като един от основателите на ГЕРБ в лудогорския град. Той бе общински съветник и част от местното ръководство на партията на Бойко Борисов до лятото на 2014 година, когато сам се оттегли от активна дейност в управляващата партия. Казва, че напровил това заради разногласия с местното ръководство, начело на което е сегашният кмет на Разград доктор  Валентин Василев, за когото още не е ясно дали ще бъде подкрепен от ГЕРБ за нов мандат.

Мирослав Грънчаров е вторият официално впуснал се в надпреварата за кмет кандидат. В края на миналата седмица досегашният заместник-председател на общинския съвет Калоян Монев, който е лидер на гражданската организаия „Кауза Разград” обяви кандидатурата си, зад която застава местната структура на ВМРО.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай