Рафтинг срещу почистване на Струма

За по-малко от час бяха събрани десетки чували с най-различни отпадъци,

Рафтинг срещу почистване на Струма | StandartNews.com

Безплатен рафтинг срещу почистването на р. Струма, получиха днес ентусиастите от цялата страна, които се включиха в събирането и изхвърлянето на отпадъците край пътя и ската на реката. Акцията под мотото „Чиста Струма“ започна в 10 часа днес в Кресненското дефиле като първо бе почистен обиколния на Е-79 път покрай „кривия“ тунел, съобщи БГНЕС.

В традиционното почистване участваха любители на спусканията с лодки по реката, предимно младежи, девойки и деца.
За по-малко от час бяха събрани десетки чували с най-различни отпадъци, изхвърлени както край пътя, така и по ската към реката.

Река Струма е най-подходящата локация за практикуване на рафтинг в България заради своето пълноводие, а също и предпочитано място за провеждане на състезания по рафтинг и каяк. От експлоатацията се събират много боклуци, мръсотия и отпадъци.

Желанието на организаторите бе да върнат приятната природна гледка по устието на р. Струма в района на Кресненското дефиле, известно с континентално-средиземноморския си климат и високата концентрация на видове растения и животни.

И тази година за доброволческата акция добре дошли бяха всички – организатори, инструктори, приятели и почитатели на екстремните преживявания в бързи води, а целта – да обединят усилия и да съчетаят полезното с приятното, да чистят и да се забавляват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай