Пуснаха купони за бедни и богати в сливенските училища

Родителите могат да избират между меню за 2,50 лв и 3,50 лвбчч

Пуснаха купони за бедни и богати  в сливенските училища | StandartNews.com

Купони за обяд в училищата в Сливен на ниски и високи цени са пуснали фирмите за кетъринг и това веднага е разделило децата на бедни и богати. Родителите могат да избират между меню за 2,50 лв и 3,50 лв За разликата от левче едните малчугани могат да похапнат за основно спаначена каша със сирене, а другите - карначета с гарнитура.Във вторник всички хлапета са хапнали за обяд таратор и плод за десерт, а основното ястие на менютата за 2,50 лв. е било пиле с ориз, а за 3,50 лв. - пилешки шишчета с гарнитура от салата
„Разликата в менютата е в грамажа на основното. Те са направени съгласно с рецептурника, в който има два варианта за приготвяне на менютата – едното е на 150 грама, другото на 200. С нищо не сме си превишили правата“, каза пред Sliven.net Камелия Николчева от кетъринг-фирмата. Тя обясни още, че преди да пуснат новите купони са постъпили оплаквания от родители, че грамажът на порциите е бил твърде малък.
  В същото време обаче родители се оплакали, че съученици на децата им се подиграват, че ядат от евтината храна. „Миналата седмица бях забравила да купя електронни купони и мъжът ми взе хартиени в училището, но не знаеше че има различни менюта. Вечерта синът ми  разказа, че децата в класа му се подиграват, че яде от храната за бедни", оплака се една от майките. Тя смятала да купува вече само от купоните от 3,50 лв., въпреки че синът ѝ предпочитал повече основните ястия в по-евтините варианти.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай